Displaying posts labeled "Stairs"

Light and dark

Posted on Wed, 24 Apr 2019 by midcenturyjo

A study of light and shadow, of old and new, of the expressive and the minimalist, of public and private. It’s about enhancing the everyday, of bringing modern luxury living to a heritage property through a respectful balance between authentic preservation and contemporary design. Albert Park Residence by Melbourne-based interior design studio .

“A rear extension consists of timber and cement sheet cladding, which is given nuance through minor alterations to its simple form: a curved corner softens the entry experience, a folded line of north-facing glazing provides a functional eave, and glazing is located to moderate light and frame views. Inside, generous living spaces are conducive to casual family life. Different living zones are created through gentle interventions: gentle light on entry shifts to a bright double-height family room, changes in material create warmth, and small nooks are suited to impromptu reading and resting.”

A modern extension for modern family living. Thornbury House by Melbourne-based .

Photography by Ben Clement

 

 

A gut renovation of a Brooklyn townhouse

Posted on Wed, 17 Apr 2019 by KiM

I came across this project by architecture and design studio  and was mesmerized by the kitchen and that stunning marble countertop and backsplash. Also, dying over how the sink is inset into that raised section. !!! Then I learned this was a complete gut renovation when I came across more info on this project and was blown away at the amount of work that went into this project. Beautiful on the inside with a killer rooftop view outside.

Proof of just how much of a gut renovation this was…

Photos from their website and this article by  (Marco Ricca)

A Toronto home with an interior courtyard

Posted on Fri, 22 Mar 2019 by KiM

I have always dreamt of having some type of greenery/outdoor space indoors. With cold seasons here lasting about 8 months a year, we Canadians crave some life during these months and having a year round space to grow a tree would be amazing. Whoever lives in this award-winning house in Toronto that has an indoor courtyard is VERY fortunate. Designed by . Because of the limited lot area with a request of a large scale house, the interior designer immediately thought about an indoor courtyard to bring greenness, light and shadow inside the house. A double height ceiling interior courtyard was at the center of the house with a series of landscapes and bamboo to integrate outdoor nature with indoor dwelling. The kitchen, dining room, living room, tea room and study room were placed and stacked around the central courtyard to give users visual access. Rooms are stacked and arranged around the central courtyard, creating a vertical village like spatial relationship while providing a certain degree of privacy. Stairs were located adjacent to the courtyard, providing access to all floor levels. Family members can communicate across the courtyard and maintain visibility of each other. With large windows placed at four sides of the building, and the skylight on top of the central courtyard, this stacked spatial planning enables light to stream into the entire house.

Stalking 2

Posted on Thu, 21 Mar 2019 by midcenturyjo

My second stalking victim I mean house is another little Victorian terrace this time in the Sydney suburb of Bondi Junction. Here extra space has been added through a modern two storey extension to the rear. Extra light floods in through bi-fold doors and clerestory windows and like our other house there is a striking modern staircase. Link while it lasts.

www.best-cooler.reviews

Болдабол купить

https://steroid.in.ua