Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/html/core/core.php on line 325
Concrete- umafeed.info

Displaying posts labeled "Concrete"

Tepoztlán Lounge

Posted on Thu, 20 Sep 2018 by KiM

I’m not sure which I prefer – this structure, the pool, or the fact that this is in Mexico. Architecture by . Tepoztlán is a small town nestled between rocky cliffs located to the South of Mexico City. Located in this incredible context and surrounded by an astonishing landscape, the Tepoztlán Lounge is the first building completed of a larger project that includes a series of bungalows of different sizes and designs, which can be rented by years, months or days. The lounge is set to be a central communal space for leisure in nature, and is located in the perimeter of a stunning lawn. The project is a balance between interior and exterior, a construction of an in-between condition, an inhabitable threshold, which becomes the main space of the project; the limits between the open and the contained space merge to produce a single architectural entity.

The design establishes three separate living quarters designed in accordance to the three intended uses of the space. The first holds an open bar with a kitchenette, together with restrooms and dressing rooms; the second is a play area for children that can also be used as a reading room when temperatures drop at night; and finally the largest container is the living area – an enclosed, tempered and comfortable space for conversation, TV, etc. 

While the three built containers give continuity to the central space by means of their use and space, the adjacent patios qualify it, while providing diversity and idiosyncrasy to open space. The design of the swimming pool is part of this same intervention, and responds to the desire to characterize the spaces. Its formalization resonates with the layout of the lounge, while incorporating by its nature the possibility of a multiplicity of ways of using water.

Architect on Site: Eugenio Eraña. Collaborators: Tomas Clara, Manuel Tojal. Structural Engineer: Ricardo Camacho Photos: Diego Berruecos, Sandra Pereznieto

This industrial loft-y home in Montreal’s Mount Royal neighbourhood is the home and workspace of architect  and her family. It’s brilliant U-shaped design allows the urban environment to be blocked off and for the outdoors to be enjoyed in peace. I love courtyards!!  And with lots of sliding and garage-style doors, it brings the outside right in. In this climate, this is a unique feature that makes this a really special home.


A modern home in the Spanish countryside

Posted on Fri, 31 Aug 2018 by KiM

A touch of modern industrial in the rural Spanish town of Fonolleres is what I am sharing today. Because that combo sounds ideal and after devouring these photos it looks ideal too. Concrete floors, white washed pine (?), black steel beams and windows, some really gorgeous subway tiles and a pool has rendered me smitten. Interior design: Architect: Borrell Lisaver

Another project by Espacio en Blanco here

The Yard House

Posted on Tue, 21 Aug 2018 by KiM

Wow do I ever love this house! It has just enough unusual features to fascinate me and has me imagining how I would decorate it. Also, check out the bathroom!!! How fun to use vintage fixtures in typical retro colours against a black wall. LOVE THAT!! Currently for sale via . Here are some details: This remarkably conceived four-bedroom house, designed by award-winning designer Lisanathan Tuckey, is arranged around a central courtyard on a secluded plot just behind Lordship Lane in East Dulwich. The materials utilised throughout draw from the robust character of the adjacent brick buildings and the raw qualities of the ‘yard’ site. While concrete blocks are prominently combined with a timber-and-steel superstructure frame, the house’s defining element is certainly the courtyard facade, lined in translucent polycarbonate Rodeca panels. The courtyard forms the primary space around which the life of the house revolves. Tuckey envisioned this area as a kind of outdoor room to which all the main interior spaces are connected. North-facing workshops are placed nearest to the street entrance, with the bedroom wing opposite. The two wings are connected by a double-height living and dining central section. The courtyard is expressed as a formal, ordered space which gives the house a dignified character and enables the creation of a proper ‘front’ to the building by placing the main entrance centrally within this space. The stairs to the first floor arrive above this entrance, with the porch roof acting as a balcony, giving views through the courtyard to the gardens below.

Apartment Musico Iturbi

Posted on Mon, 9 Jul 2018 by midcenturyjo

Exposed brick and rustic beams. Layer upon layer of history revealed. Within the stripped shell of an old building in Valencia, Spain is an elegant yet minimalist modern apartment by London-based . A perfect marriage of old and new, refined and rustic.


Photography by Lisaão Morgado

https://best-cooler.reviews

https://best-cooler.reviews/

best-cooler.reviews/